Billington's

Sladkorje Billington’s, ki izvirajo s tropskega otoka Mauritius, pridobivajo s kristalizacijo soka sladkornega trsa, brez kemijskega čiščenja ali beljenja. Ne vsebuje dodatnih barvil, saj jim posebno bogato rjavo barvo daje v sladkornem trsu prisotna melasa. Ta poskrbi tudi za strukturo kristalov in svojstven okus nerafiniranih rjavih sladkorjev Billington’s.

 

Main conrainer

Sladkor Demerara

Najbolj je priljubljen za sladkanje kave in čaja. Je zlato rumene barve, rahlo lepljiv, zaradi velikih kristalov pa še vedno hrustlajv in sipek. Poleg polkilogramskega pakiranja tudi kilogramsko pakiranje.

Svetli sladkor Muscovado

Nerafiriran sladkor svetlo rjave barve z drobnimi kristali in nekoliko lepljive teksture, ki deluje skoraj vlažno. Svojo zapeljivo medeno karamelno aromo odda tudi jedem, v katerih ga uporabimo. Lepljiva tekstura je kakor nalašč za mehke piškote.

Temni sladkor Muscovado

Temno rjava različica sladkorja muscovado z manjšimi kristali ter lepljivo, skoraj vlažno teksturo. Zaradi večjega deleža melase kot njegova svetlejša različica ima intenzivno karamelno aromo, ki lepo nadgradi predvsem čokoladne kolače in rjavčke.

Melasni sladkor

Najtemnejši rjavi sladkor vsebuje največji delež melase, po teksturi je precej lepljiv. Z dodakom melasnega sladkorja dobijo sladice edinstven značaj, saj ima izrazito močno karamelno aromo. Primeren je za bogate sadne in čokoladne kolače.

Rjavi sladkor Golden granulated

Zaradi velikih kristalov je najbolj hrustljav med nerafiniranimi sladkorji. Primeren je kot hrustkljav posip biskvitov, kolačkov, svežega jagodičja. Ker ima nevtralen okus, ga lahko uporabimo tudi za pripravo sladkih džemov in sladko-slanih čatnijev. V kilogramskem pakiranju.